Jaarlijks organiseert de AC voor de leden van PSV de Burcht een onderlinge wedstrijdenreeks. Voorheen was er voor de ruiters de Piaffe Ruitersport wedstrijdenreeks, sinds 2016 voor de menners de Geschiere Agro Transport reeks.

Vanaf 2017 gaat dit gezamenlijk verder als concours de Burcht. Daarnaast is de wedstrijdenreeks verhuisd naar een locatie in Marknesse, waar alle rubrieken op zand verreden kunnen worden.

Op 26 mei, 28 juli en 29 september is het mogelijk om deel te nemen aan de verschillende rubrieken. De verschillende rubrieken zullen beoordeelt worden door een officieel jurylid. Voor deelname aan het concours is een startkaart niet nodig.  De kosten bedragen per start €6,00. Opgeven voor de wedstrijden kan via het activiteitenformulier of per mail naar acmvdeburcht@gmail.com. De grote vraag is natuurlijk weer wie er dit jaar met de extra prijzen naar huis gaat!

De volgende rubrieken zijn uitgeschreven;

Bixie dressuur klasse AA en A
Dressuur klasse BB, B, L1 en L2

Bixie springen klasse AA en A
Springen klasse BB, B, L en M

Bixie mendresssuur klasse AA en A
Mendressuur klasse B, L en M

Dressuurproeven;

Reglementen

De reglementen van de KNHS worden gehanteerd tijdens Concours de Burcht. De actuele reglementen kunt u vinden op de website van de KNHS, klikt u hier om deze te openen. Uitzondering hierop is de minimale leeftijd van 4 jaar welke wij hanteren voor de bixierubrieken.

Uitslag wedstrijddagen 2018

Op 26 mei heeft de wedstrijddag vanwege de heersende rhino in de polder geen doorgang gevonden.
Op 28 juli is de wedstrijd in verband met de extreme weersomstandigheden afgelast.

Uitslag2017

Klassement concours de Burcht 27 mei

Klassement concours de Burcht 23 september

Klassement extra prijzen 2017